قدیم ها نان ها رنگ و بو و طعمی به یاد ماندنی داشتند. مثلاً همین نان سنگک را در نظر بگیرید. متأسفانه امروزه بیشتر نانوایی ها برای پخت آن از آرد سفید استفاده می کنند؛ ولی در گذشته از آرد کامل و تمام دانه استفاده می شد. نانوا، شب خمیر را با استفاده از خمیر مایه و خمیر ترش آماده می کرد و تا صبح می گذاشت بماند. به همین دلیل نان های امروزی دیگر عطر و بوی نان های قدیم را ندارند.

آرد کامل یا همان آرد سبوس دار، بعد از فرایند تخمیر، اسید فتیک آن تخریب و املاح و ویتامین های مغذی آزاد و جذب بدن می شود. سبوس نوعی فیبر غذایی بشمار می آید که برای سلامتی ما بسیار مفید است. برای افرادی که مشکل متابولیکی و اضافه وزن ندارند و از سلامت قابل قبولی برخوردارند، نان پخته شده از آرد کامل و سبوس دار مناسب تر است؛ چون این نان ها بیشتر احساس سیری در فرد ایجاد می کنند و بر قند خون نیز اثر منفی نمی گذارند. همچنین استخوان ها و دندان ها را محکم می کنند و در درمان یبوست و پیشگیری از سرطان روده مؤثرند.